perjantai 5. heinäkuuta 2013

Sämpylöitä ja salamointia

Innostuin leipomaan sämpylöitä. Hieman haastavaksi meni, kun taikinan kohottua iski hirmuinen ukkonen ja sähköt oli poikki moneen otteeseen.
Ulkonäkö ei ole häävi, kun kiireessä niitä läiskin pellille, mutta maultaan ovat kyllä parhaita mitä olen tehnyt :)


Nämä valmistuivat suurinpiirtein seuraavilla aineilla ja määrillä:

3 dl maitoa + 2 dl vettä
2 rkl sokeria
1,5 tl suolaa
1 rkl pellavansiemenrouhetta
1 rkl nokkosen siemeniä
valkosipulirouhetta
0,5 dl öljyä
pussi kuivahiivaa
sämpyläjauhoja ja kaurahiutaleita suurinpiirtein saman verran

En mitannut jauhoja, mutta jätin taikinan todella löysäksi. Leipoessa jauhoja piti käyttää runsaasti, ettei taikina jäisi käsiin kiinni... ja jäi silti :) Olen huomannut, että löysällä taikinalla saa parhaat sämpylät.
200 asteessa vartin verran paistoin. Kokeilkaahan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti